ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντομάτες γεμιστές με κιμά

Μία κλασική συνταγή που σίγουρα θα έχετε δοκίμασε.













Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 1 ώρα και 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας :  Μέτρια



Υλικά
  • 12 ντομάτες ώριμες, όχι πολύ μαλακές
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 10 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
  • 2-3 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1 «Σπιτικό» Ζωμό Κότας Κnorr
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
 

Eκτέλεση
  • Kόβουμε στο πάνω μέρος τις ντομάτες δημιουργώντας ένα καπάκι και τις αδειάζουμε με κουταλάκι. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με ζάχαρη και τις τοποθετούμε ανάποδα μέσα στο ταψί.
  • Πολτοποιούμε στο πολυκοπτικό τη σάρκα τους. 
  • Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τον κιμά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε δυνατή φωτιά. 
  • Σβήνουμε με τον μισό χυμό της ντομάτας, τον σπιτικό ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να γίνει σπυρωτός. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στον κιμά, τα ματσάκια του δυόσμου και του μαϊντανού ψιλοκομμένα, το ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε. 
  • Aνακατεύουμε καλά και γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 τις ντομάτες.
  •  Kαλύπτουμε κάθε ντομάτα με το καπάκι της και τις τακτοποιούμε με τη σειρά στο ταψί. Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες, τις μοιράζουμε ανάμεσά τους και ραντίζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα, αλατίζουμε πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και βάζουμε στο ταψί ελάχιστο νερό. 
  • Σιγοψήνουμε στους 170°C, για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να γίνει το ρύζι και να πάρουν χρώμα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου