Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 1 ώρα και 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια
Υλικά
- 12 ντομάτες ώριμες, όχι πολύ μαλακές
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 10 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
- 2-3 πατάτες
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 1 «Σπιτικό» Ζωμό Κότας Κnorr
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
- 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Kόβουμε στο πάνω μέρος τις ντομάτες δημιουργώντας ένα καπάκι και τις αδειάζουμε με κουταλάκι. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με ζάχαρη και τις τοποθετούμε ανάποδα μέσα στο ταψί.
- Πολτοποιούμε στο πολυκοπτικό τη σάρκα τους.
- Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τον κιμά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε δυνατή φωτιά.
- Σβήνουμε με τον μισό χυμό της ντομάτας, τον σπιτικό ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να γίνει σπυρωτός.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στον κιμά, τα ματσάκια του δυόσμου και του μαϊντανού ψιλοκομμένα, το ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε.
- Aνακατεύουμε καλά και γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 τις ντομάτες.
- Kαλύπτουμε κάθε ντομάτα με το καπάκι της και τις τακτοποιούμε με τη σειρά στο ταψί. Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες, τις μοιράζουμε ανάμεσά τους και ραντίζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα, αλατίζουμε πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και βάζουμε στο ταψί ελάχιστο νερό.
- Σιγοψήνουμε στους 170°C, για μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να γίνει το ρύζι και να πάρουν χρώμα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου