ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαυρομάτικα φασόλια με τόνο και ρόκα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
  • 11/2 -2 κονσέρβες τόνου (σε νερό ή ελαιόλαδο)
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε καρεδάκια
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε καρεδάκια

Για τη Sauce

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)

Τρόπος παρασκευής

  • Bράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Yστερα από 15 λεπτά περίπου, τα βγάζουμε πριν αρχίσουν να «σκάνε» και να λιώνουν.
  • Tα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με τη sauce, αφού πρώτα περάσουμε όλα τα συστατικά της από το μπλέντερ.

Tip

  • Η σαλάτα γίνεται ωραιότατη και με γίγαντες ή με λευκά φασόλια, χοντρά ή ψιλά.

Πηγή - www.thecookbook.gr
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου