¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 200 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
- 1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
- 11/2 -2 κονσέρβες τόνου (σε νερό ή ελαιόλαδο)
- 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε καρεδάκια
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε καρεδάκια
Για τη Sauce
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
Τρόπος παρασκευής
- Bράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Yστερα από 15 λεπτά περίπου, τα βγάζουμε πριν αρχίσουν να «σκάνε» και να λιώνουν.
- Tα στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια σαλατιέρα και τα περιχύνουμε με τη sauce, αφού πρώτα περάσουμε όλα τα συστατικά της από το μπλέντερ.
Tip
- Η σαλάτα γίνεται ωραιότατη και με γίγαντες ή με λευκά φασόλια, χοντρά ή ψιλά.
Πηγή - www.thecookbook.gr (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/03/2020)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου