Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κότα ολόκληρη καθαρισμένη και κομμένη σε 10 κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- 2 ½ φλιτζάνια ζωμό κότας η νερό
- 200 γρ. μπρόκολο άκοπο
- 4 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
- 100 γρ. κάσιου
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Τοποθετούμε τα κομμάτια της κότας σε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, την κανέλα και το κύμινο.
- Σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να μαραθεί το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα καρότα και τα κάσιου και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και τα λαχανικά, άλλα 10 λεπτά περίπου.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου