ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκυθάκια γεμιστά με γαριδούλες και πλιγούρι.

Μία εύκολη συνταγή με λαχανικά για το μεσημεριανό σας.











Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 1½ κιλό κολοκύθια μέτρια (για γέμισμα)
  • 600 γρ. γαριδούλες ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι πλιγούρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντοματούλα ώριμη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ 


Eκτέλεση
  • Aδειάζουμε με κουταλάκι τη σάρκα από τα κολοκύθια, κρατώντας το πρώτο κομματάκι που θα αφαιρέσουμε από το καθένα για καπάκι. 
  • Zεσταίνουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες με την πιπεριά, το κρεμμύδι και το πλιγούρι. 
  • Mόλις ροδίσουν, ρίχνουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Kατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό. 
  • Aλατίζουμε ελαφρά τα κολοκύθια μέσα και έξω, και τα γεμίζουμε. 
  • Tα τοποθετούμε σφιχτά το ένα κοντά στο άλλο σε φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, και μαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. 
  • Mόλις μαλακώσουν, βγάζουμε τα κολοκύθια και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. 
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κουταλιές σούπας κρύο νερό, το ρίχνουμε στο ζουμί της κατσαρόλας και το αφήνουμε να δέσει σε πολύ χαμηλή φωτιά. 
  • Xτυπάμε σε βαθύ μπολ πρώτα τα ασπράδια και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και τον χυμό λεμονιού. 
  • Mεταφέρουμε προσεκτικά με κουτάλα στο μπολ ζουμάκι από το φαγητό και μόλις γεμίσει, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 
  • Ανακινούμε καλά ώστε να γίνει η σάλτσα μας ομοιόμορφη. Σερβίρουμε πάνω από τα κολοκυθάκια.

Tips: 
  • Aν θέλουμε το φαγητό πιο ελαφρύ, δεν το αβγοκόβουμε. Δένουμε τη σάλτσα μόνο με το λεμόνι και το κορν φλάουρ. 
  • Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τις γαριδούλες με 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή μείγμα από μοσχαρίσιο και χοιρινό.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου