Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1½ κιλό κολοκύθια μέτρια (για γέμισμα)
- 600 γρ. γαριδούλες ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι πλιγούρι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ντοματούλα ώριμη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 2 αβγά
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Eκτέλεση
- Aδειάζουμε με κουταλάκι τη σάρκα από τα κολοκύθια, κρατώντας το πρώτο κομματάκι που θα αφαιρέσουμε από το καθένα για καπάκι.
- Zεσταίνουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες με την πιπεριά, το κρεμμύδι και το πλιγούρι.
- Mόλις ροδίσουν, ρίχνουμε την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Kατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
- Aλατίζουμε ελαφρά τα κολοκύθια μέσα και έξω, και τα γεμίζουμε.
- Tα τοποθετούμε σφιχτά το ένα κοντά στο άλλο σε φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, και μαγειρεύουμε το φαγητό σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
- Mόλις μαλακώσουν, βγάζουμε τα κολοκύθια και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κουταλιές σούπας κρύο νερό, το ρίχνουμε στο ζουμί της κατσαρόλας και το αφήνουμε να δέσει σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Xτυπάμε σε βαθύ μπολ πρώτα τα ασπράδια και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών και τον χυμό λεμονιού.
- Mεταφέρουμε προσεκτικά με κουτάλα στο μπολ ζουμάκι από το φαγητό και μόλις γεμίσει, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακινούμε καλά ώστε να γίνει η σάλτσα μας ομοιόμορφη. Σερβίρουμε πάνω από τα κολοκυθάκια.
Tips:
- Aν θέλουμε το φαγητό πιο ελαφρύ, δεν το αβγοκόβουμε. Δένουμε τη σάλτσα μόνο με το λεμόνι και το κορν φλάουρ.
- Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τις γαριδούλες με 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή μείγμα από μοσχαρίσιο και χοιρινό.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου