ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουτζουκάκια με γιαούρτι και δυόσμο.



Μοναδική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε.













Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, αναμονή 1 ώρα, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φέτες ψωμί λευκό χωρίς κόρα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 3-4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι πρόβειο
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Eκτέλεση
  • Μουλιάζουμε σε μπολ το ψωμί στο γάλα, σουρώνουμε, στραγγίζουμε καλά και το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. 
  • Ρίχνουμε σε λεκάνη τον κιμά, το μουλιασμένο ψωμί, τη φρυγανιά, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και αλατοπίπερο. 
  • Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομογενές. 
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον. 
  • Πλάθουμε μικρά οβάλ σουτζουκάκια και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ρηχή αντικολλητική κατσαρόλα και τοποθετούμε τα σουτζουκάκια το ένα δίπλα στο άλλο. 
  • Σιγοψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από όλες τις πλευρές. 
  • Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το λεμόνι και τον δυόσμο σε μπολ, αραιώνουμε με λίγο νερό (αν χρειάζεται) και ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό. 
  • Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού, αφήνουμε για 2-3 λεπτά να σιγοβράσει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου