Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 1 ώρα, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 φέτες ψωμί λευκό χωρίς κόρα
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 3-4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι πρόβειο
- 1/2 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Μουλιάζουμε σε μπολ το ψωμί στο γάλα, σουρώνουμε, στραγγίζουμε καλά και το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
- Ρίχνουμε σε λεκάνη τον κιμά, το μουλιασμένο ψωμί, τη φρυγανιά, 2 κουταλιές της σούπας λάδι και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομογενές.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.
- Πλάθουμε μικρά οβάλ σουτζουκάκια και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ρηχή αντικολλητική κατσαρόλα και τοποθετούμε τα σουτζουκάκια το ένα δίπλα στο άλλο.
- Σιγοψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς από όλες τις πλευρές.
- Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το λεμόνι και τον δυόσμο σε μπολ, αραιώνουμε με λίγο νερό (αν χρειάζεται) και ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό.
- Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού, αφήνουμε για 2-3 λεπτά να σιγοβράσει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου