Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 μελιτζάνες σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 ντομάτες ώριμες σε κύβους
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 «Σπιτικό» Ζωμό Κότας
- 2 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο με τη φλούδα του
- 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι πρόβειο
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Ανακατεύουμε το κάρι, το τζίντζερ, τον κόλιαντρο, το σκόρδο και τις ντομάτες.
- Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν.
- Μεταφέρουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
- Ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τον σπιτικό ζωμό και το κύμινο.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το μείγμα του κάρι, το γιαούρτι με τηνπέτσα, κι ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τις μελιτζάνες, την πάπρικα, λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε το φαγητό σκέτο ή με ρύζι ατμού.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου