ΜΕΝΟΥ

Pages

Μελιτζάνες με γιαούρτι και μπαχαρικά



Ένα μοναδικό λαδερό φαγητό για όλη την οικογένεια.













Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 μελιτζάνες σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 ντομάτες ώριμες σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 «Σπιτικό» Ζωμό Κότας
  • 2 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο με τη φλούδα του
  • 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι πρόβειο
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Ανακατεύουμε το κάρι, το τζίντζερ, τον κόλιαντρο, το σκόρδο και τις ντομάτες. 
  • Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν. 
  • Μεταφέρουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. 
  • Ρίχνουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τον σπιτικό ζωμό και το κύμινο. 
  • Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν. 
  • Προσθέτουμε το μείγμα του κάρι, το γιαούρτι με τηνπέτσα, κι ανακατεύουμε. 
  • Βάζουμε τις μελιτζάνες, την πάπρικα, λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε το φαγητό σκέτο ή με ρύζι ατμού.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου