Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : για 2 άτομα ως κυρίως πιάτο ή για 4 ως συνοδευτικό.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. ψιλό πλιγούρι
- 600 ml νερό
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο ή ξερό κόλιανδρο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας ηλιόσπορους καθαρισμένους
- 2 κουτ. σούπας σταφίδες
- τα φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας ξερό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ένα κρεμμύδι, για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε το πλιγούρι, το νερό, το κύμινο και την κανέλα.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει τα υγρά.
- Αποσύρουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τους ηλιόσπορους, τις σταφίδες, το δυόσμο και το δεύτερο κρεμμυδάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου