ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστά πολίτικα


Τα πολίτικα γεμιστά είναι ένα καλοκαιρινό φαγητό, λίγο μπελαλίδικο αλλά πολύ γευστικό.













Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 50΄-60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Υλικά
  • 6 μελιτζάνες
  • 6 ντομάτες
  • 6 πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
  • 4 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3/4 φλιτζανιού σταφίδες μαύρες
  • 3/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
  • 2 φλιτζάνια λάδι
  • 18 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
  • 2 x 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Ανοίγουμε τα λαχανικά κάνοντας ένα καπάκι. 
  • Αφαιρούμε με κουτάλι τη σάρκα από τις ντομάτες και τις μελιτζάνες και την ψιλοκόβουμε. 
  • Βγάζουμε τα σπόρια από τις πιπεριές. 
  • Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο εσωτερικό των λαχανικών και τα τοποθετούμε ανάποδα σε ταψί για να βγάλουν τα υγρά τους. Εν τω μεταξύ, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το 1 φλιτζάνι λάδι μέχρι να μαραθούν. 
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα γυρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν. 
  • Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της τριμμένης ντομάτας, το ρύζι, τα μυρωδικά και, τέλος, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι. 
  • Στρώνουμε τα λαχανικά στο ταψί. Ρίχνουμε από μία πρέζα ζάχαρη στο καθένα και τα γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 περίπου. Τα κλείνουμε με τα καπάκια τους. 
  • Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα λαδιού και τριμμένης ντομάτας. 
  • Αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. 
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου