Τα πολίτικα γεμιστά είναι ένα καλοκαιρινό φαγητό, λίγο μπελαλίδικο αλλά πολύ γευστικό.
Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 50΄-60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 6 μελιτζάνες
- 6 ντομάτες
- 6 πιπεριές
- 2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα
- 4 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 3/4 φλιτζανιού σταφίδες μαύρες
- 3/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
- 2 φλιτζάνια λάδι
- 18 κουτ. σούπας ρύζι καρολίνα
- 2 x 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ανοίγουμε τα λαχανικά κάνοντας ένα καπάκι.
- Αφαιρούμε με κουτάλι τη σάρκα από τις ντομάτες και τις μελιτζάνες και την ψιλοκόβουμε.
- Βγάζουμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι στο εσωτερικό των λαχανικών και τα τοποθετούμε ανάποδα σε ταψί για να βγάλουν τα υγρά τους. Εν τω μεταξύ, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το 1 φλιτζάνι λάδι μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα γυρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν.
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της τριμμένης ντομάτας, το ρύζι, τα μυρωδικά και, τέλος, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι.
- Στρώνουμε τα λαχανικά στο ταψί. Ρίχνουμε από μία πρέζα ζάχαρη στο καθένα και τα γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 περίπου. Τα κλείνουμε με τα καπάκια τους.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα λαδιού και τριμμένης ντομάτας.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου