ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι



Λαχταριστά σουβλάκια που θα σας ξετρελάνουν.














Συνταγή : αθηνόραμαUmami.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά 
  • 1400 γρ. χοιρινό ψαχνό γιά σουβλάκια
Γιά τη μαρινάδα:
  • 250 γρ. γιαούρτι απλό (καλύτερα πρόβειο)
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1-2 σκ. σκόρδο τριμμένες
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή 
  • Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας. 
  • Το κόβουμε σε κομμάτια γιά σουβλάκια, αρκετά μεγάλα (περίπου 30 γρ. το καθένα), γιά να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο. 
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. 
  • Τα ανακατεύουμε με τα χέρια, να τυλιχτούν καλά με τη μαρινάδα. 
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον (5-6 ώρες ιδανικά). 
  • Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 45'-1 ώρα πριν το ψήσιμο και περνάμε τα κομμάτια σε σουβλάκια σκέτα, ή με τετράγωνα κομμάτια πιπεριάς ανάμεσα, φροντίζοντας κάθε σουβλάκι να αντιστοιχεί σε μιά μερίδα. 
  • Τα ψήνουμε στα κάρβουνα (ή στο γκριλ του φούρνου) σε μέτρια φωτιά.

Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου