Συνταγή : αθηνόραμαUmami.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1400 γρ. χοιρινό ψαχνό γιά σουβλάκια
- 250 γρ. γιαούρτι απλό (καλύτερα πρόβειο)
- 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1-2 σκ. σκόρδο τριμμένες
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
- Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας.
- Το κόβουμε σε κομμάτια γιά σουβλάκια, αρκετά μεγάλα (περίπου 30 γρ. το καθένα), γιά να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος.
- Τα ανακατεύουμε με τα χέρια, να τυλιχτούν καλά με τη μαρινάδα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον (5-6 ώρες ιδανικά).
- Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 45'-1 ώρα πριν το ψήσιμο και περνάμε τα κομμάτια σε σουβλάκια σκέτα, ή με τετράγωνα κομμάτια πιπεριάς ανάμεσα, φροντίζοντας κάθε σουβλάκι να αντιστοιχεί σε μιά μερίδα.
- Τα ψήνουμε στα κάρβουνα (ή στο γκριλ του φούρνου) σε μέτρια φωτιά.
Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου