ΜΕΝΟΥ

Pages

Τουρλού λαχανικών με ούζο και κύμινο.



Μία καταπληκτική συνταγή για όλη την οικογένεια.














Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες κομμένες σε κομμάτια (χωρίς φλούδα και σπόρια)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 «Σπιτικό» Ζωμό Κότας Κnorr
  • 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.


Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. 
  • Ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. 
  • Μεταφέρουμε τα υλικά σε μπολ, προσθέτουμε στην κατσαρόλα άλλες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια για 4 λεπτά. 
  • Μεταφέρουμε και αυτά τα υλικά στο μπολ με τα κρεμμύδια. 
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον σπιτικό ζωμό, τον πελτέ, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το κύμινο, το δαφνόφυλλο, αλατοπίπερο. 
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ώσπου να αρχίσουν οι ντομάτες να γίνονται σάλτσα. 
  • Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα σοταρισμένα λαχανικά, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Σβήνουμε με το ούζο και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου