Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες κομμένες σε κομμάτια (χωρίς φλούδα και σπόρια)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 «Σπιτικό» Ζωμό Κότας Κnorr
- 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 σφηνάκια ούζο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Eκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
- Μεταφέρουμε τα υλικά σε μπολ, προσθέτουμε στην κατσαρόλα άλλες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια για 4 λεπτά.
- Μεταφέρουμε και αυτά τα υλικά στο μπολ με τα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον σπιτικό ζωμό, τον πελτέ, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το κύμινο, το δαφνόφυλλο, αλατοπίπερο.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ώσπου να αρχίσουν οι ντομάτες να γίνονται σάλτσα.
- Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα σοταρισμένα λαχανικά, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σβήνουμε με το ούζο και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου