Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1000 γρ. σπανάκι φρέσκο
- Αλάτι κατά βούληση
- 350 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 150 γρ. μανούρι θρυμματισμένο
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 5 πράσα το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. καπνιστό σολoμό ψιλοκομμένος
- 2 αβγά
- 200 ml. γάλα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Ζεματίζουμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ το ανθότυρο και το μανούρι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε για 5-6 λεπτά τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια έως ότου μαλακώσουν και ροδίσουν. Τα προσθέτουμε στο μπολ με το σπανάκι και τα τυριά.
- Προσθέτουμε το σολωμό και τα αυγά με το γάλα. Ρίχνουμε αλάτι αν χρειάζεται, πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα μεγάλο στρογγυλό πυρέξ ή σε ατομικά αφού πρώτα τα έχουμε λαδώσει. Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και ροδίσει η κρούστα του.
- Το σερβίρουμε ζεστό.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου