ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουφλέ με σπανάκι και καπνιστό σολομό.



Μία συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου που πρέπει να δοκιμάσετε.










Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 1000 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 350 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 150 γρ. μανούρι θρυμματισμένο
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 5 πράσα το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. καπνιστό σολoμό ψιλοκομμένος
  • 2 αβγά
  • 200 ml. γάλα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Ζεματίζουμε το σπανάκι για 2-3 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο βραστό νερό. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το ανθότυρο και το μανούρι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε για 5-6 λεπτά τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια έως ότου μαλακώσουν και ροδίσουν. Τα προσθέτουμε στο μπολ με το σπανάκι και τα τυριά.
  • Προσθέτουμε το σολωμό και τα αυγά με το γάλα. Ρίχνουμε αλάτι αν χρειάζεται, πολύ φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα μεγάλο στρογγυλό πυρέξ ή σε ατομικά αφού πρώτα τα έχουμε λαδώσει. Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και ροδίσει η κρούστα του. 
  • Το σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου