Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 1 άτομο
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 8΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 1+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 βάση αγκινάρας κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του)
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 αβγά
- 2 ασπράδια αβγού
- 1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο
- 2 κουτ. σούπας γάλα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ρίχνουμε σε τηγάνι τη μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
- Βάζουμε και την αγκινάρα και σοτάρουμε για 2 επιπλέον λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε καλά και βγάζουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά και τα ασπράδια με το γάλα και το ανθρακούχο νερό για 5 δευτερόλεπτα.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε την άλλη κουταλιά ελαιόλαδου σε αντικολλητικό τηγάνι φούρνου και ρίχνουμε τα αβγά.
- Γυρνάμε προς όλες τις πλευρές για να πάει παντού το αβγό και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Τοποθετούμε τη γέμιση με την αγκινάρα στη μισή πλευρά και ψήνουμε την ομελέτα για 3 λεπτά στον φούρνο.
- Σερβίρουμε γλιστρώντας σε πιάτο την ομελέτα μας.
Σημ.:
- Το τηγάνι μας θα πρέπει να είναι πολύ καθαρό και με αντικολλητική επιφάνεια.
- Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το μέγεθος του τηγανιού: Αν είναι πολύ μεγάλο, θα στεγνώσει η ομελέτα, ενώ αν είναι πολύ μικρό, η υφή της θα θυμίζει σφουγγάρι.
- Για μια ομελέτα τριών αβγών, χρησιμοποιούμε τηγάνι διαμέτρου 15 εκατοστών περίπου.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου