ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα με αγκινάρες και φρέσκο κρεμμύδι.



Μία μοναδική πρόταση για ομελέτα που θα σας ενθουσιάσει.













Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 1 άτομο
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 8΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
  • 1+1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 βάση αγκινάρας κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό του)
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 2 ασπράδια αβγού
  • 1 κουτ. σούπας νερό ανθρακούχο
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Ρίχνουμε σε τηγάνι τη μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι για 2 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. 
  • Βάζουμε και την αγκινάρα και σοτάρουμε για 2 επιπλέον λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε καλά και βγάζουμε από τη φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
  • Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά και τα ασπράδια με το γάλα και το ανθρακούχο νερό για 5 δευτερόλεπτα. 
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε την άλλη κουταλιά ελαιόλαδου σε αντικολλητικό τηγάνι φούρνου και ρίχνουμε τα αβγά. 
  • Γυρνάμε προς όλες τις πλευρές για να πάει παντού το αβγό και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  • Τοποθετούμε τη γέμιση με την αγκινάρα στη μισή πλευρά και ψήνουμε την ομελέτα για 3 λεπτά στον φούρνο. 
  • Σερβίρουμε γλιστρώντας σε πιάτο την ομελέτα μας.

Σημ.: 
  • Το τηγάνι μας θα πρέπει να είναι πολύ καθαρό και με αντικολλητική επιφάνεια. 
  • Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το μέγεθος του τηγανιού: Αν είναι πολύ μεγάλο, θα στεγνώσει η ομελέτα, ενώ αν είναι πολύ μικρό, η υφή της θα θυμίζει σφουγγάρι. 
  • Για μια ομελέτα τριών αβγών, χρησιμοποιούμε τηγάνι διαμέτρου 15 εκατοστών περίπου.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου