ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζυμαρικά με γαρίδες και ντομάτες ψητές



Λαχταριστά ζυμαρικά για το μεσημεριανό σας.













Συνταγή : Μάκης Γεωργιάδης
Μερίδες : γισ 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • αλάτι χοντρό

Για τη σάλτσα
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 16 γαρίδες Nο 2, χωρίς το κέλυφος
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο, ψιλοκομμένο
  • 50 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 λεμόνια (τον χυμό και το ξύσμα τους)
  • 3 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
  • Για να κάνουμε τις ψητές ντομάτες τις κόβουμε σε τέταρτα τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200 οC για 15 λεπτά περίπου. 
  • Προσοχή να μη στεγνώσουν εντελώς, για να κρατήσουν τους χυμούς τους. 
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό που έχουμε προσθέσει 2 κουταλιές χοντρό αλάτι για 8-10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε. 
Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα: 
  • Ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μαζί το σκόρδο με τις γαρίδες για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού.
  • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό και βράζουμε τη σάλτσα περίπου 10 λεπτά. 
  • Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, τα ζυμαρικά, (σιγά σιγά) μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν. 
  • Σερβίρουμε με τριμμένο πράσινο πιπέρι.


Tip: 
  • Ετοιμάζουμε τις ντομάτες 1 ώρα πριν τις χρησιμοποιήσουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου