Συνταγή : Μάκης Γεωργιάδης
Μερίδες : γισ 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. λινγκουίνι
- αλάτι χοντρό
Για τη σάλτσα
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 16 γαρίδες Nο 2, χωρίς το κέλυφος
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο, ψιλοκομμένο
- 50 ml κρασί λευκό ξηρό
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 λεμόνια (τον χυμό και το ξύσμα τους)
- 3 ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Για να κάνουμε τις ψητές ντομάτες τις κόβουμε σε τέταρτα τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200 οC για 15 λεπτά περίπου.
- Προσοχή να μη στεγνώσουν εντελώς, για να κρατήσουν τους χυμούς τους.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό που έχουμε προσθέσει 2 κουταλιές χοντρό αλάτι για 8-10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μαζί το σκόρδο με τις γαρίδες για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τον βασιλικό και βράζουμε τη σάλτσα περίπου 10 λεπτά.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, τα ζυμαρικά, (σιγά σιγά) μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Σερβίρουμε με τριμμένο πράσινο πιπέρι.
Tip:
- Ετοιμάζουμε τις ντομάτες 1 ώρα πριν τις χρησιμοποιήσουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου