Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 κολιοί μέτριοι φιλεταρισμένοι
- 2 κουτ. γλυκού σουσάμι
- 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια.
- Βάζουμε το σουσάμι σε μικρό στεγνό τηγάνι και το ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν οι σπόροι να αναπηδούν και να αναδυθεί η χαρακτηριστική τους μυρωδιά.
- Βγάζουμε το σουσάμι από τη φωτιά και το κρατάμε σε πιατάκι.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, βάζουμε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω.
- Σοτάρουμε καλά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες του δέρματος και γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και αμέσως προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Ανακινούμε το τηγάνι για μερικά δευτερόλεπτα και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό και το βούτυρο, το οποίο θα λιώσει μόνο του.
- Μοιράζουμε τα φιλέτα σε δύο πιάτα και τα περιχύνουμε με το υγρό του τηγανιού.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου