ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολιός με σουσάμι και μπαλσάμικο

Μία φανταστική πρόταση για το τραπέζι σας.















Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 κολιοί μέτριοι φιλεταρισμένοι
  • 2 κουτ. γλυκού σουσάμι
  • 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια. 
  • Βάζουμε το σουσάμι σε μικρό στεγνό τηγάνι και το ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν οι σπόροι να αναπηδούν και να αναδυθεί η χαρακτηριστική τους μυρωδιά. 
  • Βγάζουμε το σουσάμι από τη φωτιά και το κρατάμε σε πιατάκι. 
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, βάζουμε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω. 
  • Σοτάρουμε καλά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι άκρες του δέρματος και γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα. 
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. 
  • Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και αμέσως προσθέτουμε τη ζάχαρη. 
  • Ανακινούμε το τηγάνι για μερικά δευτερόλεπτα και το αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τον βασιλικό και το βούτυρο, το οποίο θα λιώσει μόνο του. 
  • Μοιράζουμε τα φιλέτα σε δύο πιάτα και τα περιχύνουμε με το υγρό του τηγανιού. 
  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου