Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος
Μερίδες : για 4-5 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 25.04.2015
Υλικά
Για την κρέμα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
- 400 γρ. γάλα
- 120 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 60 γρ. νερό
Για το σιρόπι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. νερό
- 1 κουτ. σούπας γλυκόζη
- 30 γρ. ροδόνερο
Για το γαρνίρισμα
- σπόροι από 2 ρόδια
- 50 γρ. αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
- 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο
- 50 γρ. κουκουνάρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το νερό. Μόλις το γάλα πάρει βράση, αδειάζουμε το κορν φλάουερ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα με έναν αυγοδάρτη, έως ότου το μείγμα δέσει.
- Γεμίζουμε με την κρέμα 4-5 ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
- Για το σιρόπι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη σε μία κατσαρόλα να βράσουν για ένα λεπτό. Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το ροδόνερο.
- Γαρνίρουμε με καρπούς και σιρόπι.
Πηγή - Γλυκές Αλχημείες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου