Μια συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη που πρέπει να δοκιμάσετε.
Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. ταλιατέλες
- Αλάτι κατά βούληση
- 60 γρ. Βιτάμ soft
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
- 1/8 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια, για 2 λεπτά περίπου.
- Μόλις ροδίσουν βάζουμε το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε την κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το τυρί και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε και τον μαϊντανό.
- Σουρώνουμε τις ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κι ένα οποιοδήποτε τοπικό αλλαντικό, όπως λούτζα, απάκι ή προσούτο Καρπενησίου.
Tip
- Το λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών στην τρυπητή κουτάλα θα βοηθήσει τη μακαρονάδα να ανακατευτεί καλύτερα με τη σάλτσα και να μελώσει
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου