ΜΕΝΟΥ

Pages

Ταλιατέλες με σάλτσα από κατσικίσιο τυρί και κουκουνάρια


Μια συνταγή από την Ελένη Ψυχούλη που πρέπει να δοκιμάσετε.










Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


 
Υλικά
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 60 γρ. Βιτάμ soft
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι το ξύσμα και το χυμό
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
  • 1/8 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση
  • Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια, για 2 λεπτά περίπου.
  • Μόλις ροδίσουν βάζουμε το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε την κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το τυρί και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε και τον μαϊντανό.
  • Σουρώνουμε τις ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κι ένα οποιοδήποτε τοπικό αλλαντικό, όπως λούτζα, απάκι ή προσούτο Καρπενησίου.

Tip
  • Το λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών στην τρυπητή κουτάλα θα βοηθήσει τη μακαρονάδα να ανακατευτεί καλύτερα με τη σάλτσα και να μελώσει


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου