ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαλέος με σκορδαλιά



Μία κλασική συνταγή που πρέπει όλοι να δοκιμάσουμε.












Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, αναμονή 1 ώρα, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 800 γρ. γαλέο
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 2 δαφνόφυλλα σπασμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σκορδαλιά
  • 6-8 λεπτές φέτες ψωμί του τόστ (χωρίς την κόρα)
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια καθαρισμένα
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • μία πρέζα αλάτι

Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά. 
  • Βάζουμε λίγο νερό σε μπολ, βουτάμε μέσα μία μία τις φέτες του ψωμιού και στη συνέχεια τις σφίγγουμε με την παλάμη μέχρι να φύγει το περισσότερο νερό.
  • Χτυπάμε για λίγο το ψωμί στο μίξερ μαζί με το μισό ελαιόλαδο. 
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα που θυμίζει αλοιφή. 
  • Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο απο πάνω. 
Ετοιμάζουμε το ψάρι: 
  • Το κόβουμε σε φέτες περίπου 2-3 εκατοστών, το αλατοπιπερώνουμε καλά και το αφήνουμε για 15 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια, βάζουμε σε γυάλινο μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και προσθέτουμε το ψάρι. Πρέπει να σιγουρέψουμε ότι η μαρινάτα θα πάει σε όλα τα σημεία του ψαριού. Το αφήνουμε για περίπου μία ώρα στο ψυγείο.
  •  Οταν έρθει η στιγμή να το τηγανίσουμε, βάζουμε το αλεύρι σε πιάτο και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. 
  • Περνάμε τις φέτες του ψαριού απο το αλεύρι ελαφρώς. 
  • Τηγανίζουμε το ψάρι μέχρι να ροδίσει, περίπου 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. 
  • Σερβίρουμε με τη σκορδαλιά και με φέτες λεμονιού.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου