Συνταγή : Τασούλα Κουφοπούλου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 10΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 07.04.15
Υλικά
- 4 λουκάνικα χωριάτικα Ιfantis
- 3 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 5 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού κλασική Kalamata Papadimitriou
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για τη σαλάτα:
- 1 φινόκιο
- 1 πορτοκάλι
Για τη βινεγκρέτ:
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. κρέμα βαλσαμικού κλασική Kalamata Papadimitriou
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα χωριάτικα λουκάνικα σε χοντρές φέτες και τα ψήνουμε στο τηγάνι σε ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το θυμάρι και σβήνουμε με την κρέμα βαλσαμικού.
- Αρωματίζουμε με βούτυρο και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Για τη σαλάτα:
- Τρίβουμε το φινόκιο. Kόβουμε σε φιλέτα το πορτοκάλι.
- Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το φινόκιο. Προσθέτουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού.
Για τη βινεγκρέτ:
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιολαδο, την κρέμα βαλσαμικού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τη σαλάτα.
- Σερβίρουμε πάνω σε φέτες πορτοκαλιού τη ζεστή σαλάτα φινόκιο με τα φιλέτα πορτοκαλιού και προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου