ΜΕΝΟΥ

Pages

Χωριάτικο λουκάνικο με κρέμα βαλσάμικου & ζεστή σαλάτα από φινόκιο & πορτοκάλι



Ένα καταπληκτικό ορεκτικό για το τραπέζι σας.










Συνταγή : Τασούλα Κουφοπούλου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 10΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 07.04.15


Υλικά
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα Ιfantis
  • 3 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 5 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού κλασική Kalamata Papadimitriou
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι


Για τη σαλάτα:
  • 1 φινόκιο
  • 1 πορτοκάλι

Για τη βινεγκρέτ:
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. κρέμα βαλσαμικού κλασική Kalamata Papadimitriou
  • Αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα χωριάτικα λουκάνικα σε χοντρές φέτες και τα ψήνουμε στο τηγάνι σε ελαιόλαδο. 
  • Ρίχνουμε το θυμάρι και σβήνουμε με την κρέμα βαλσαμικού. 
  • Αρωματίζουμε με βούτυρο και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Για τη σαλάτα:
  • Τρίβουμε το φινόκιο. Kόβουμε σε φιλέτα το πορτοκάλι. 
  • Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το φινόκιο. Προσθέτουμε τα φιλέτα πορτοκαλιού.

Για τη βινεγκρέτ:
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιολαδο, την κρέμα βαλσαμικού, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τη σαλάτα.
  • Σερβίρουμε πάνω σε φέτες πορτοκαλιού τη ζεστή σαλάτα φινόκιο με τα φιλέτα πορτοκαλιού και προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου