ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαρδέλες φουρνιστές με πατάτες.



Ένας φανταστικός συνδυασμός ψαριών με πατάτες που θα σας ενθουσιάσει.












Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 30.03.15



Υλικά
  • 800 γρ. σαρδέλα κατεψυγμένη Trata on ice
  • 5 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με μπούκοβο & πάπρικα Kalamata Papadimitriou
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
  • Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το βαλσαμικό ξίδι, τη φρέσκια ρίγανη και την ξερή ρίγανη. Διαλύουμε τη μουστάρδα με λίγο ελαιόλαδο, τη ρίχνουμε στις πατάτες και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αφού ψηθούν, απλώνουμε πάνω από τις ψημένες πατάτες τις σαρδέλες, ρίχνουμε αλάτι, την ξερή ρίγανη, λίγη μουστάρδα με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για ακόμα 10 λεπτά.
  • Αφού ψηθούν, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου