Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για τεμάχια
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 2 ώρες, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
- 1½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές
- 3 κουτ. σούπας κόντιτα
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Eκτέλεση
- Διαλύουμε σε μπολ τη μαγιά και το μέλι με το χλιαρό νερό.
- Αναμειγνύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο.
- Ρίχνουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού.
- Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή και ελαστική.
- Μουσκεύουμε τις σταφίδες σε λίγο από τον χυμό πορτοκαλιού για 15 λεπτά και τις σουρώνουμε.
- Τις προσθέτουμε στο ζυμάρι μαζί με τα κόντιτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για μία περίπου ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 22 εκατοστών.
- Πλάθουμε μικρά στρογγυλά σταφιδόψωμα και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο.
- Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για ακόμα 45 λεπτά ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Αλείφουμε την επιφάνειά τους με νερό και ζάχαρη.
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου