Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου (Chef on air),
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 10.04.2015
Υλικά
- 1200 γρ. πατάτες baby
- 180 ml ελαιόλαδο
- 2 κλων. φρέσκο δενδρολίβανο
- 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
- 150 γρ. λιαστές ντομάτες
- 120 γρ. ελιές σε ροδέλες
- 80 γρ. κάππαρη
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις baby πατάτες και τις κόβουμε στη μέση.
- Στη συνέχεια τις βάζουμε στον ατμομάγειρα, για 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τις ελιές, την κάππαρη ψιλοκομμένη, τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες, το λάδι από τις λιαστές ντομάτες, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τις βραστές πατάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, την κάππαρη, ανακατεύουμε και πιέζουμε ελαφρώς τις πατάτες από πάνω με μια τρυπητή κουτάλα.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου