ΜΕΝΟΥ

Pages

Baby πατάτες στο φούρνο με λιαστές ντομάτες, ελιές & κάπαρη.



Μία απλή και εύκολη πρόταση για να συνοδεύεστε το μεσημεριανό σας.










Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου (Chef on air),
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 10.04.2015


Υλικά
  • 1200 γρ. πατάτες baby
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 2 κλων. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 150 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 120 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 80 γρ. κάππαρη
  • Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τις baby πατάτες και τις κόβουμε στη μέση.
  • Στη συνέχεια τις βάζουμε στον ατμομάγειρα, για 12 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις ελιές, την κάππαρη ψιλοκομμένη, τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες, το λάδι από τις λιαστές ντομάτες, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τις βραστές πατάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, την κάππαρη, ανακατεύουμε και πιέζουμε ελαφρώς τις πατάτες από πάνω με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου