Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1/8 ματσάκι δυόσμο (1κ.γ.)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 560 ml. Άλτις κλασικό (τα 500ml για το τηγάνισμα) και λίγο για το ντιπ
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 300 ml νερό
- 1 φάκελο κρεμμυδόσουπα Knorr
- 8 κρεμμύδια ξερά (700γρ.) κομμένα σε λεπτές φέτες και καλά στημένα για να φύγει το νερό τους
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αβγά
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1/2 κ.σ. κύμινο
Εκτέλεση
Για το ντιπ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το δυόσμο, το σκόρδο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό μαζί με την κρεμμυδόσουπα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά έως ότου να γίνει ένας δεμένος χυλός.
- Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Στη συνέχεια με την βοήθεια ενός κουταλιού «κόβουμε» μερίδες και τις ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι.
- Τις αφήνουμε να κάνουν κρούστα και τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά έως ότου φουσκώσουν. Όταν είναι έτοιμες, τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Τις σερβίρουμε ζεστές μαζί με το δροσερό ντιπ από το γιαούρτι με δυόσμο
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου