ΜΕΝΟΥ

Pages

Νηστίσιμα σκαλτσούνια


Τα σκαλτσούνια είναι ένα νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και εδώ θα δούμε μια δοκιμασμένη συνταγή της μαμάς.






Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 60΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • 2 ποτήρια σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ρετσίνα ή μπύρα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 400 γρ. πορτοκάλι γλυκό ή μαρμελάδα


Εκτέλεση
  • Τα σκαλτσούνια είναι ένα νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και εδώ θα δούμε μια δοκιμασμένη συνταγή της μαμάς.
  • Καταρχήν χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο, και προσθέτουμε την ρετσίνα ή την μπύρα. Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπεικιν πάουντερ.
  • Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο "να ξεκουραστεί" για 1/2 ώρα.
  • Ανακατεύουμε το καρύδι με το πορτοκάλι ή την μαρμελάδα για να ετοιμάσουμε την γέμιση
  • Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης στην χούφτα μας και το πλάθουμε, βάζοντας μέσα του ένα κουτάλι γέμιση, και κλείνουμε την ζύμη σε μισοφέγγαρο.
  • Ψήνουμε τα σκαλτσούνια για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάζουμε από το φούρνο τα σκαλτσούνια, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  • Τα σκαλτσούνια μας είναι έτοιμα! Εάν θέλουμε βάζουμε λίγη κανέλα για γαρνίρισμα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου