Τα σκαλτσούνια είναι ένα νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και εδώ θα δούμε μια δοκιμασμένη συνταγή της μαμάς.
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 60΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- 2 ποτήρια σπορέλαιο
- 1 ποτήρι ρετσίνα ή μπύρα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 400 γρ. πορτοκάλι γλυκό ή μαρμελάδα
Εκτέλεση
- Τα σκαλτσούνια είναι ένα νηστίσιμο παραδοσιακό γλυκό. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και εδώ θα δούμε μια δοκιμασμένη συνταγή της μαμάς.
- Καταρχήν χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο, και προσθέτουμε την ρετσίνα ή την μπύρα. Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπεικιν πάουντερ.
- Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο "να ξεκουραστεί" για 1/2 ώρα.
- Ανακατεύουμε το καρύδι με το πορτοκάλι ή την μαρμελάδα για να ετοιμάσουμε την γέμιση
- Παίρνουμε ένα κομματάκι ζύμης στην χούφτα μας και το πλάθουμε, βάζοντας μέσα του ένα κουτάλι γέμιση, και κλείνουμε την ζύμη σε μισοφέγγαρο.
- Ψήνουμε τα σκαλτσούνια για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε από το φούρνο τα σκαλτσούνια, τα ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Τα σκαλτσούνια μας είναι έτοιμα! Εάν θέλουμε βάζουμε λίγη κανέλα για γαρνίρισμα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου