Απλή συνταγή από την Κοζάνη για λαχταριστές αρωματισμένες πατάτες
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - cookbox.gr
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 10 πατάτες περίπου 1,5 κιλό
- 200 γρ. Νέα Φυτίνη λιωμένη
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 σέλερι κομμένο σε ζάρια η φέτες ψιλές
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες μόνο το λευκό του μέρος
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
- 15 γρ. κρόκος Κοζάνης
- 1 ζωμό λαχανικών Knorr «Σπιτικός» κύβος
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
- Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βράζουμε 2 ½ λίτρα νερό και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και τον κρόκο Κοζάνης. Όταν ο κρόκος Κοζάνης «βάψει» το νερό, ρίχνουμε τις πατάτες και προ βράζουμε για 5-7 λεπτά.
- Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το νερό και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί. Κρατάμε το νερό που έβρασαν.
- Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά επάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Συμπληρώνουμε με το νερό που κρατήσατε μέχρι να καλυφθούν μέχρι την μέση τους.
- Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με την λιωμένη Φυτίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 λεπτά.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου