ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες φούρνου με ανάμικτα λαχανικά, αρωματισμένες με κρόκο Κοζάνης

Απλή συνταγή από την Κοζάνη για λαχταριστές αρωματισμένες πατάτες








 
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 50 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 10 πατάτες περίπου 1,5 κιλό
  • 200 γρ. Νέα Φυτίνη λιωμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 σέλερι κομμένο σε ζάρια η φέτες ψιλές
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες μόνο το λευκό του μέρος
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 15 γρ. κρόκος Κοζάνης
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr «Σπιτικός» κύβος
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες.
  • Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βράζουμε 2 ½ λίτρα νερό και προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και τον κρόκο Κοζάνης. Όταν ο κρόκος Κοζάνης «βάψει» το νερό, ρίχνουμε τις πατάτες και προ βράζουμε για 5-7 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το νερό και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί. Κρατάμε το νερό που έβρασαν.
  • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά επάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Συμπληρώνουμε με το νερό που κρατήσατε μέχρι να καλυφθούν μέχρι την μέση τους.
  • Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με την λιωμένη Φυτίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35 λεπτά.


Πηγή - cookbox.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου