Οι κρέπες φτιάχνονται κυρίως με γάλα, αυγά και αλεύρι. Δεν τρώγονται σκέτες και πάντα αποτελούν τη βάση για γλυκές οι αλμυρές συνταγές.
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 12 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 2ώρες & 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 αβγά
- 5 γρ. ζάχαρη
- Αλάτι
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 250 ml. γάλα
- 40 γρ. βούτυρο λιωμένο & εξτρά 1 κ.γ. για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 2 ώρες να ξεκουραστεί.
- Αλείφουμε ένα τηγάνι ειδικό για κρέπες με βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε από το μείγμα μας με τη βοήθεια μιας κουτάλας και με το καμπύλο μέρος της κουτάλας απλώνουμε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, σε ένα λεπτό και ισοπαχή στρώμα. Αφήνουμε να τηγανιστεί και από τις 2 πλευρές και είναι έτοιμες.
- Τις κρέπες δε χρειάζεται να τις καταναλώσουμε εκείνη τη στιγμή μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε στο ψυγείο μας βάζοντας τη μια πάνω στην άλλη μέσα σε ένα σκεπασμένο δοχείο.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου