ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με ντοματίνια, καλαμπόκι και εστραγκόν


Καλοκαιρινή σαλάτα-τέλειο συνοδευτικό για μπριζόλες ή σολωμό.










Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 8΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 45 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι (200γρ.) ή φρέσκο καλαμπόκι, πλυμένο και στραγγισμένο
  • 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/4 λεμόνι το χυμό του
  • φύλλο εστραγκόν 1 κ.σ., ψιλοκομμμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε 1κ.σ. λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. 
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά. 
  • Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε στο μπολ με το καλαμπόκι τα ντοματίνια, το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου