Καλοκαιρινή σαλάτα-τέλειο συνοδευτικό για μπριζόλες ή σολωμό.
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 8΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 45 ml. ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι (200γρ.) ή φρέσκο καλαμπόκι, πλυμένο και στραγγισμένο
- 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/4 λεμόνι το χυμό του
- φύλλο εστραγκόν 1 κ.σ., ψιλοκομμμένο
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε 1κ.σ. λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά.
- Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Προσθέτουμε στο μπολ με το καλαμπόκι τα ντοματίνια, το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου