Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 40΄, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι
- λίγο αλάτι
- λίγο χλιαρό νερό
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
Eκτέλεση
- Ετοιμάζουμε μια σφιχτή ζύμη με το αλεύρι, το αλάτι, λίγο χλιαρό νερό και το ξίδι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια.
- Πλάθουμε στρογγυλές πιτούλες.
- Ενώνουμε πρώτα τις 3 πιτούλες, τοποθετώντας τη μία πάνω στην άλλη, αφού τις αλείψουμε με λάδι.
- Πιέζουμε να ενωθούν οι πίτες καλά και τις ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη.
- Κάνουμε άλλο ένα χοντρό φύλλο με τις υπόλοιπες πιτούλες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα χόρτα μέχρι να μαραθούν καλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
¤ ¤ ¤ ¤
- Στρώνουμε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί το πρώτο φύλλο ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά.
- Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Διπλώνουμε τις άκρες και ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω.
- Χαράσσουμε σε κομμάτια προσέχοντας να μη φτάσει το μαχαίρι μέχρι κάτω.
- Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου