Ιταλική πίτσα για ολη την οικογένεια.
Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 ζυμάρι πίτσας με διάμετρο 28 εκ.
- 45 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 5 κ.σ. mayonnaise real Hellmann's
- 4 κ.σ. Balsamico dressing Hellmann’s
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 μαρούλι (3 φύλλα του)
- 50 γρ. προσούτο (2-4 φέτες)
- 20 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες ( ή 1 μανιτάρι)
- 3 λιαστές ντομάτες
- 20 ml. ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Για την βάσης της πίτσας:
- Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο λάδι ένα ταψάκι ανάλογα με το μέγεθος της πίτσας.
- Τοποθετούμε το ζυμάρι μέσα στο ταψάκι. Εάν το ζυμάρι είναι νωπό, το τρυπάμε για να μη φουσκώσει.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε 3 κ.σ. μαγιονέζα Real Hellmann’s μαζί με 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα και 2 κ.σ. Hellmann’s Balsamico dressing και αλείφουμε το μίγμα σε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι και κάνει κρούστα.
- Το βγάζουμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για την εκτέλεση της πίτσας:
- Ανακατεύουμε 1 1/2 κ.σ. μαγιονέζα Real Hellmann’s, 2 κ.γ. Hellmann’s Balsamico dressing και 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- Απλώνουμε το μίγμα επάνω στο ψημένο ζυμάρι με την κρούστα.
- Χονδροκόβουμε τη ρόκα και το μαρούλι και το τοποθετούμε επάνω στο αλειμμένο και ψημένο ζυμάρι της πίτσας.
- Τέλος, προσθέτουμε από επάνω το προσούτο, τις φέτες του μανιταριού και τις λιαστές ντομάτες, διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια των χονδροκομμένων φυλλωμάτων.
- Πουδράρουμε με 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα, πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο Balsamico. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbox.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου