Συνταγή : Cookbok.gr
Μερίδες : για 4-5 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, ψήσιμο 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 8 μεγάλα μπαρμπούνια
- 1 ποτηράκι ούζο
- χυμό από 2 λεμόνια
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 6 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
- 5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.
- Kόβουμε το χαρτί ψησίματος σε 4 μεγάλα, διπλά τετράγωνα.
- Σε ένα μπολ ή καλύτερα στο μπλέντερ, χτυπάμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ούζο και τον χυμό του λεμονιού με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Aλατίζουμε μέσα-έξω καλά τα μπαρμπούνια και τα μοιράζουμε στα πακετάκια. Πάνω τους μοιράζουμε τη σάλτσα, τον άνηθο και το ξύσμα του λεμονιού.
- Kλείνουμε καλά τα πακέτα και τα στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψάκι.
- Ψήνουμε για 4-5 λεπτά και τα σερβίρουμε ζεστά.
Tip:
- Tα μπαρμπούνια μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με γόπες, κολιό ή παλαμίδα, αλλά και με τσιπούρα ή λαβράκι και γενικά με οποιοδήποτε ψάρι ολόκληρο ή σε φιλέτο.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου