ΜΕΝΟΥ

Pages

Γιουβαρλάκια


Μία μοναδική συνταγή με μυστικό για έξυπνο και γρήγορο αυγολέμονο.









Συνταγή : Cookbox.gr
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 35΄
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 400 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. mayonnaise real Hellmann's
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • 2 ζωμοί βοδινού Knorr «Σπιτικός»
  • 1000 ml νερό
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ μαζί με 1 κουτ. σούπας κρύο νερό
  • 2 λεμόνια , το χυμό τους (εξαρτάται από πόσο όξινη γεύση θέλουμε)


Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το νερό μαζί με τους δύο κύβους σπιτικό ζωμό βοδινού και αφήνουμε να πάρει μία καλή βράση.
  • Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και το χοιρινό μαζί με 2 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο, το ρύζι γλασέ και λίγο αλατοπίπερο και πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί. Φτιάχνουμε μέτριους βόλους. Τους αλευρώνουμε και τους ρίχνουμε στο νερό να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Μετά από 20-25 λεπτά, σε ένα ποτηράκι του κρασιού ρίχνουμε το κορν φλάουρ μαζί με νερό και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί. Στη συνέχεια το περιχύνουμε στα γιουβαρλάκια που βράζουν και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά έως ότου χυλώσει πολύ ελαφρά η σάλτσα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
  • Σε μία λεκάνη ρίχνουμε περίπου 400 ml δεμένου ζωμού από τα γιουβαρλάκια μαζί με 3-4 κουτ. της σούπας μαγιονέζα και τα χτυπάμε με το σύρμα δυνατά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και περιχύστε το αυγολέμονο μέσα στο σκεύος με τα γιουβαρλάκια και το ανακινούμε κυκλικά, για να πάει παντού η σάλτσα.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου