Ένα πλήρες γεύμα για όσους προσέχουν την διατροφή τους ενόψει καλοκαιριού ή μια εμπλουτισμένη σαλάτα για το καθημερινό τραπέζι. Η επιλογή δική σας!
Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, ψήσιμο 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- αλάτι, πιπέρι
- 4 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (από βαζάκι, καλά στραγγισμένες)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. πράσινη ή ανάμεικτη σαλάτα της αρεσκείας μας (έτοιμη, πλυμένη, σε σακουλάκια στο σούπερ μάρκετ)
- 4 πιπεριές Φλωρίνης (ψητές από βάζο) κομμένες σε λωρίδες
- 3 βρασμένα αυγά
Για το σερβίρισμα
- λίγα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά (αν μας βρίσκονται)
Εκτέλεση
- Στρώνουμε 1 μικρό ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιά-κουταλιά την παρμεζάνα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε στους 150° C στη λειτουργία του αέρα για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν τραγανοί δίσκοι παρμεζάνας.
- Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι βαλσαμικό, αλατοπίπερο, τις λιαστές ντομάτες και το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το ντρέσινγκ σε 1 μπολ με την σαλάτα, προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε στη μέση και τα προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τα τσιπς παρμεζάνας και λίγα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου