ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με αυγά, τσιπς παρμεζάνας και πιπεριές Φλωρίνης


Ένα πλήρες γεύμα για όσους προσέχουν την διατροφή τους ενόψει καλοκαιριού ή μια εμπλουτισμένη σαλάτα για το καθημερινό τραπέζι. Η επιλογή δική σας!






Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, ψήσιμο 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (από βαζάκι, καλά στραγγισμένες)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πράσινη ή ανάμεικτη σαλάτα της αρεσκείας μας (έτοιμη, πλυμένη, σε σακουλάκια στο σούπερ μάρκετ)
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης (ψητές από βάζο) κομμένες σε λωρίδες
  • 3 βρασμένα αυγά

Για το σερβίρισμα
  • λίγα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά (αν μας βρίσκονται)

Εκτέλεση
  • Στρώνουμε 1 μικρό ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε κουταλιά-κουταλιά την παρμεζάνα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. 
  • Ψήνουμε στους 150° C στη λειτουργία του αέρα για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν τραγανοί δίσκοι παρμεζάνας. 
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι βαλσαμικό, αλατοπίπερο, τις λιαστές ντομάτες και το ελαιόλαδο. 
  • Ρίχνουμε το ντρέσινγκ σε 1 μπολ με την σαλάτα, προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. 
  • Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε στη μέση και τα προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τα τσιπς παρμεζάνας και λίγα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου