Συνταγή : Chef Marko Rossi
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 03.04.15
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 200 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
- 200 γρ. αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο
- 200 γρ. βούτυρο Lurpak
- 120 γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 βανίλια
- 4 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. τυρί κρέμα Arla 16% λιπαρά
- 1 κρόκο αβγού
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αλεύρια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλάτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κραμπλ.
Για τη γέμιση:
- Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, την πραλίνα φουντουκιού, τον κρόκο αβγού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Βάζουμε τη μισή ζύμη ακανόνιστα στο πυρέξ.
- Προσθέτουμε τα μισά τριμμένα αμύγδαλα και τα υπόλοιπα τα ανακατεύουμε με τη ζύμη.
- Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση με το τυρί κρέμα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου