ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα γεμιστή με φρέσκο τυρί κρέμα - Sbrisolosa cake


Μοναδική τάρτα για όλη την οικογένεια.










Συνταγή :  Chef Marko Rossi
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 03.04.15


Υλικά
Για τη ζύμη:
  • 200 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
  • 200 γρ. αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
  • 250 γρ. τυρί κρέμα Arla 16% λιπαρά
  • 1 κρόκο αβγού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού


Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αλεύρια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. 
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλάτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κραμπλ.

Για τη γέμιση:
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, την πραλίνα φουντουκιού, τον κρόκο αβγού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Βάζουμε τη μισή ζύμη ακανόνιστα στο πυρέξ. 
  • Προσθέτουμε τα μισά τριμμένα αμύγδαλα και τα υπόλοιπα τα ανακατεύουμε με τη ζύμη. 
  • Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση με το τυρί κρέμα. 
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου