Υλικά
- 1 φραντζόλα ψωμί με τραγανή κόρα και σουσάμι
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
- 100ml ελαιόλαδο
- 2 πιπεριές κόκκινες, πορτοκαλί ή πράσινες
- 2 φιλέτα κοτόπουλου ψημένα στο γκριλ και κομμένα σε φέτες
- 200 γραμμάρια γκοργκοντζόλα κομμένη σε λεπτές φλούδες
- 100 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοταρισμένα σε λίγο λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 200 γραμμάρια έμενταλ τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
Εκτέλεση
- Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και τις φρυγανίζουμε ελαφρά.
- Τρίβουμε με το σκόρδο και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωμιού.
- Τις περιχύνουμε με το μισό λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κι αφαιρούμε τους σπόρους.
- Τις βάζουμε σε ταψάκι, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
- Βάζουμε τις πιπεριές σε διάφανο πλαστικό σακουλάκι και τις αφήνουμε για 10’.
- Κατόπιν αφαιρούμε τις φλούδες και τις κόβουμε σε λωρίδες.
- Μοιράζουμε πάνω στο ψωμί τη γκοργκοντζόλα και κατόπιν τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με το έμενταλ.
- Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.
Πηγή - menslounge.gr