ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρουσκέτες με κοτόπουλο και μανιτάρια


Ένα χορταστικότατο ορεκτικό, που θα μπορούσες να το «δεις» και σαν μεζέ, για να συνοδεύσεις την παγωμένη μπύρα σου.


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή :  menslounge.gr
Μερίδες :  Για 4 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 1 φραντζόλα ψωμί με τραγανή κόρα και σουσάμι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2 πιπεριές κόκκινες, πορτοκαλί ή πράσινες
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου ψημένα στο γκριλ και κομμένα σε φέτες
  • 200 γραμμάρια γκοργκοντζόλα κομμένη σε λεπτές φλούδες
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοταρισμένα σε λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 200 γραμμάρια έμενταλ τριμμένο σε χοντρό τρίφτη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και τις φρυγανίζουμε ελαφρά.
  • Τρίβουμε με το σκόρδο και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωμιού.
  • Τις περιχύνουμε με το μισό λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε.
  • Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κι αφαιρούμε τους σπόρους.
  • Τις βάζουμε σε ταψάκι, τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
  • Βάζουμε τις πιπεριές σε διάφανο πλαστικό σακουλάκι και τις αφήνουμε για 10’.
  • Κατόπιν αφαιρούμε τις φλούδες και τις κόβουμε σε λωρίδες.
  • Μοιράζουμε πάνω στο ψωμί τη γκοργκοντζόλα και κατόπιν τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με το έμενταλ.
  • Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Πηγή - menslounge.gr