Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 30΄-40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 8 αγκινάρες
- 2 καρότα μέτρια σε ροδέλες
- 1 πατάτα μεγάλη σε κύβους
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. λάδι
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 3 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφήνοντας λίγο κοτσάνι, και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τον χυμό από 1 λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
- Τις βράζουμε για 10 λεπτά με τον χυμό από άλλο 1 λεμόνι και τις σουρώνουμε.
- Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες, τον χυμό από το τρίτο λεμόνι, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε πολύ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Διαλύουμε σε 1/2 φλιτζάνι νερό το αλεύρι και το ρίχνουμε στο φαγητό.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε με τον άνηθο.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου