ΜΕΝΟΥ

Pages

Αγκινάρες αλά πολίτα



Μία κλασική συνταγή για τους λάτρεις της αγκινάρας.













Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 30΄-40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 8 αγκινάρες
  • 2 καρότα μέτρια σε ροδέλες
  • 1 πατάτα μεγάλη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. λάδι
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, αφήνοντας λίγο κοτσάνι, και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τον χυμό από 1 λεμόνι για να μη μαυρίσουν. 
  • Τις βράζουμε για 10 λεπτά με τον χυμό από άλλο 1 λεμόνι και τις σουρώνουμε. 
  • Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. 
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες, τον χυμό από το τρίτο λεμόνι, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. 
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε πολύ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 
  • Διαλύουμε σε 1/2 φλιτζάνι νερό το αλεύρι και το ρίχνουμε στο φαγητό. 
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε με τον άνηθο.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου