Συνταγή : Γιώργος Μπαλτάς
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 31.03.15
Υλικά
- 1 φλ. κινόα
- 2 φλ. ζωμό λαχανικών
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κ.σ. αρακά βρασμένο
- 2 κ.σ. κάσιους
- 2 κ.γ. σησαμέλαιο
- 1 κ.σ. σόγια σος
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 καρότα
- Πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- 1 κ.γ. πάστα wasabi
Eκτέλεση
- Πλένουμε την κινόα όπως κάνουμε και με το ρύζι κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κινόα με το ζωμό λαχανικών. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου, μετά το βρασμό, μέχρι να απορροφηθει ο ζωμός. Βράζουμε σε νερό τον αρακά για περίπου 30 λεπτά.
- Κόβουμε τα κρεμμυδάκια κυρίως το λευκό μέρος. Έπειτα τα σωτάρουμε σε σησαμέλαιο. Προσθέτουμε τα κάσιους, το σουσάμι και τον βρασμένο αρακά. Στη συνέχεια βάζουμε τη βρασμένη κινόα, τη σόγια σος, το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε και από πάνω βάζουμε φλοίδες από τα καρότα.
Για τη βινεγκρέτ
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, την πάστα wasabi και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου