ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαμπριάτικο κατσίκι γεμιστό



Γεμιστό κατσίκι για το εορταστικό σας τραπέζι.














Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 2½ ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κατσίκι μικρό
  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • ½ κιλό ρύζι
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 4 κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρι
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • κανέλα, κύμινο, κόλιαντρο
  • 4-5 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη


Eκτέλεση
  • Διαλέγουμε ένα μικρό κατσίκι για να χωράει σε μεγάλο ταψί. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και το τρίβουμε καλά με λεμόνι. 
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: 
  • Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά σε κομματάκια και την τσιγαρίζουμε με το μισό βούτυρο μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένα όλα τα κρεμμύδια, τους ξηρούς καρπούς, τον άνηθο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το ρύζι. 
  • Ζεσταίνουμε και ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου. Μόλις το ρύζι απορροφήσει τα υγρά, είναι ήδη μισοψημένο. 
  • Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα το κατσίκι, το ράβουμε καλά και το βάζουμε στο ταψί. 
  • Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 180°C στον φούρνο για 2-3 ώρες.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου