Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 2½ ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κατσίκι μικρό
- 1 συκωταριά αρνίσια
- ½ κιλό ρύζι
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 4 κρεμμύδια
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
- ½ φλιτζάνι κουκουνάρι
- άνηθο ψιλοκομμένο
- κανέλα, κύμινο, κόλιαντρο
- 4-5 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Eκτέλεση
- Διαλέγουμε ένα μικρό κατσίκι για να χωράει σε μεγάλο ταψί.
- Αλατοπιπερώνουμε και το τρίβουμε καλά με λεμόνι.
- Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά σε κομματάκια και την τσιγαρίζουμε με το μισό βούτυρο μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένα όλα τα κρεμμύδια, τους ξηρούς καρπούς, τον άνηθο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το ρύζι.
- Ζεσταίνουμε και ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου. Μόλις το ρύζι απορροφήσει τα υγρά, είναι ήδη μισοψημένο.
- Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα το κατσίκι, το ράβουμε καλά και το βάζουμε στο ταψί.
- Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 180°C στον φούρνο για 2-3 ώρες.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου