ΜΕΝΟΥ

Pages

Μύδια με πατατοσαλάτα



Μία εύκολη νηστίσιμη συνταγή για όλη την οικογένεια.













Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, αναμονή 3 ώρες, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό μύδια
  • 8 πατάτες μεγάλες καθαρισμένες
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2+2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1 κουτ. σούπας αβγοτάραχο τρίμμα (προαιρετικό)
  • αλάτι


Eκτέλεση
  • Καθαρίζουμε τα μύδια, τα βάζουμε σε κρύο νερό και μετά στο ψυγείο. Αλλάζουμε μερικές φορές το νερό μέχρι να φύγει όλη η άμμος. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει τουλάχιστον τρεις ώρες. 
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε καλά για 4 λεπτά. 
  • Βάζουμε στη συνέχεια στην κατσαρόλα τα μύδια, το σκόρδο, το μπούκοβο και το δεντρολίβανο, και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. 
  • Αφήνουμε τα μύδια να μαγειρευτούν μέχρι να ανοίξουν, για 4 λεπτά περίπου. 
  • Αφαιρούμε τα μύδια από την κατσαρόλα και δύο κουταλιές από τα υγρά. 
  • Μεταφέρουμε τα μύδια σε πιατέλα και όσα τυχόν δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε. Κρατάμε μόνο τη σάρκα τους μαζί με τα υγρά. 
  • Βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα τις πατάτες και προσθέτουμε κρύο νερό μέχρι να τις σκεπάσει. 
  • Τις βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το νερό και τις βάζουμε στην πιατέλα με μύδια. 
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι και το ξύσμα του λεμονιού. 
  • Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε το αλάτι. 
  • Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα, πασπαλίζουμε με το αβγοτάραχο, αν το χρησιμοποιήσουμε, και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου