Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 500 γρ. ζωμό λαχανικών
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 3 κουτ. σούπας βασιλικό
- αλάτι
Eκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα λαχανικά.
- Τα γυρίζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, τον ζωμό, τη ζάχαρη, τον μαραθόσπορο και το πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα, δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε τον βασιλικό.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι, και σερβίρουμε με τη σάλτσα των λαχανικών.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου