ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με πολύχρωμα λαχανικά



Απλή και γρήγορη μακαρονάδα για μετά το Πάσχα αποτοξίνωση .











 
Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό
  • αλάτι

Eκτέλεση
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τα λαχανικά. 
  • Τα γυρίζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, τον ζωμό, τη ζάχαρη, τον μαραθόσπορο και το πιπέρι. 
  • Σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα, δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε τον βασιλικό. 
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι, και σερβίρουμε με τη σάλτσα των λαχανικών.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου