Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 πακέτο πένες
- 500 γρ. γαρίδες μεγάλες
- 500 γρ. σπανάκι φρέσκο πλυμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες ωμές και αφαιρούμε το μαύρο αντεράκι με οδοντογλυφίδα.
- Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και τις διατηρούμε ζεστές.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σκόρδο και τις καθαρισμένες γαρίδες για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαραθεί.
- Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα και τον μαϊντανό, σβήνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πένες να πάρουν μια βράση μαζί με τη σάλτσα και να ανακατευτούν καλά.
- Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα με λίγο ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips:
- Μπορούμε να βράσουμε λίγο τα κελύφη από τις γαρίδες και να πάρουμε τον ζωμό για να βράσουμε τις πένες. Δεν βρήκατε καλές γαρίδες; Πάρτε καραβίδες ή καλαμαράκια, που θα κόψετε σε ροδέλες. Και, βέβαια, άλλη γεύση έχει το φρέσκο μαλάκιο και άλλη το κατεψυγμένο.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου