ΜΕΝΟΥ

Pages

Λιβανέζικο κέικ με κουρκουμά


Ένα κέικ που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας !












Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου
  • 2 κούπες λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 2 κούπες ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, τριμμένο
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κούπα λευκά αμύγδαλα, για τη διακόσμηση

Εκτέλεση
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους σπόρους γλυκάνισου. 
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να απελευθερώσει το άρωμα και τη γεύση του. 
  • Το σουρώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τον κουρκουμά, τον τριμμένο γλυκάνισο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. 
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το νερό με άρωμα γλυκάνισου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη. 
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε το ταψί με το ταχίνι, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ και στολίζουμε την επιφάνεια με τα αμύγδαλα. 
  • Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Μπήγουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμο. 
  • Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου