Ένα κέικ που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας !
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : 20 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 κούπες νερό
- 2 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου
- 2 κούπες λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
- 2 κούπες ψιλό σιμιγδάλι
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. γλυκάνισο, τριμμένο
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κούπα ηλιέλαιο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1 κούπα λευκά αμύγδαλα, για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους σπόρους γλυκάνισου.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να απελευθερώσει το άρωμα και τη γεύση του.
- Το σουρώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τον κουρκουμά, τον τριμμένο γλυκάνισο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το νερό με άρωμα γλυκάνισου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε το ταψί με το ταχίνι, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ και στολίζουμε την επιφάνεια με τα αμύγδαλα.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Μπήγουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Αν βγει στεγνή, είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου