ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες γεμιστές με προσούτο & τυριά

Φανταστική πρόταση που δεν πρέπει να χάσετε










Συνταγή : Αλεξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :  1 ώρα και 15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 23.03.15


Υλικά
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 100 γρ.τυρί Arla Havarti
  • 100 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
  • 100 γρ. τυρί Arla Mozzarella
  • 12 φέτες προσούτο Ferrano Ifantis
  • 14 ντοματίνια
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι


Eκτέλεση
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα και τις στεγνώνουμε.
  • Αφού στεγνώσουν τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα. 
  • Αφού ψηθούν ανοίγουμε λίγο τις πατάτες από πάνω με ένα μαχαίρι και με ένα κουταλάκι.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το regato και τη mozzarella, τριμμένα, το Havarti σε κυβάκια, πιπέρι, τα ντοματίνια, το θυμάρι, το προσούτο, λίγη ψημένη πατάτα και ανακατεύουμε. 
  • Προσθέτουμε στις ανοιχτές πατάτες το μείγμα με τα τυριά και το προσούτο και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου