Συνταγή : Αλεξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : 1 ώρα και 15 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 23.03.15
Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 100 γρ.τυρί Arla Havarti
- 100 γρ. τυρί Arla Αυθεντικό Regato
- 100 γρ. τυρί Arla Mozzarella
- 12 φέτες προσούτο Ferrano Ifantis
- 14 ντοματίνια
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Eκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα και τις στεγνώνουμε.
- Αφού στεγνώσουν τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα.
- Αφού ψηθούν ανοίγουμε λίγο τις πατάτες από πάνω με ένα μαχαίρι και με ένα κουταλάκι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το regato και τη mozzarella, τριμμένα, το Havarti σε κυβάκια, πιπέρι, τα ντοματίνια, το θυμάρι, το προσούτο, λίγη ψημένη πατάτα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στις ανοιχτές πατάτες το μείγμα με τα τυριά και το προσούτο και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου