ΜΕΝΟΥ

Pages

Το τέλειο ψητό κοτόπουλο


Μία παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής που χρησιμοποιεί ο Τόμας Κέλερ στο «Bouchon», το εστιατόριό του στην Καλιφόρνια.













Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 50-60 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κοτόπουλο (1 κιλού περίπου)
  • 2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C χωρίς αέρα. 
  • Ξεπλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά. (Είναι σημαντικό να είναι στεγνό γιατί διαφορετικά θα δημιουργηθούν πολλοί ατμοί στον φούρνο). 
  • Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά την κοιλότητα του κοτόπουλου. 
  • Δένουμε με λίγο σπάγκο τα πόδια μεταξύ τους και κάνουμε το ίδιο με τις φτερούγες. 
  • Αλατοπιπερώνουμε την εξωτερική επιφάνεια του κοτόπουλου. (Μην φοβηθείτε το αλάτι, γιατί αυτό είναι που θα δημιουργήσει την τραγανή κρούστα). 
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μικρό στεγνό ταψί και το ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Δεν το πειράζουμε καθόλου και δεν αλείφουμε την πέτσα του με τα υγρά. Το θέλουμε όσο πιο στεγνό γίνεται. 
  • Το βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τον σπάγκο και το αλείφουμε με τους χυμούς του από το ταψί. 
  • Απλώνουμε κομμάτια βούτυρο πάνω στην πέτσα και στο εσωτερικό του μέχρι να γυαλίσει καλά. 
  • Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με μουστάρδα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου