Μία παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής που χρησιμοποιεί ο Τόμας Κέλερ στο «Bouchon», το εστιατόριό του στην Καλιφόρνια.
Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 50-60 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο (1 κιλού περίπου)
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C χωρίς αέρα.
- Ξεπλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά. (Είναι σημαντικό να είναι στεγνό γιατί διαφορετικά θα δημιουργηθούν πολλοί ατμοί στον φούρνο).
- Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά την κοιλότητα του κοτόπουλου.
- Δένουμε με λίγο σπάγκο τα πόδια μεταξύ τους και κάνουμε το ίδιο με τις φτερούγες.
- Αλατοπιπερώνουμε την εξωτερική επιφάνεια του κοτόπουλου. (Μην φοβηθείτε το αλάτι, γιατί αυτό είναι που θα δημιουργήσει την τραγανή κρούστα).
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μικρό στεγνό ταψί και το ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Δεν το πειράζουμε καθόλου και δεν αλείφουμε την πέτσα του με τα υγρά. Το θέλουμε όσο πιο στεγνό γίνεται.
- Το βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τον σπάγκο και το αλείφουμε με τους χυμούς του από το ταψί.
- Απλώνουμε κομμάτια βούτυρο πάνω στην πέτσα και στο εσωτερικό του μέχρι να γυαλίσει καλά.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με μουστάρδα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου