Το ποτό που θα κεράσουμε στα καλοκαιρινά καλέσματα έρχεται από το γαλλικό νησί Μαρτινίκα.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : για 10 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 5 λεπτά, αναμονή 1-2 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 700 ml χυμός ανανά
- 35 ml λευκό ρούμι
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- ανθρακούχο νερό, πολύ κρύο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το χυμό ανανά, το ρούμι και τη ζάχαρη άχνη σε μια κανάτα και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για να παγώσει καλά.
- Σερβίρουμε σε ποτήρια του λευκού κρασιού ή σε χαμηλά ποτήρια (με πόδι ή χωρίς), υπολογίζοντας 100 ml ανά ποτήρι.
- Απογεμίζουμε κάθε ποτήρι με παγωμένο ανθρακούχο νερό.
- Γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκάλι, που έχουμε τρυπήσει με ένα καρφάκι γαρίφαλο, ή με μία φετούλα ανανά.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου