Τα λόγια είναι περιττά !!
Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20 λεπτά, μαγείρεμα 35 λεπτά, αναμονή στο ψυγείο 2 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
Για τη βάση
- 90 γρ. βούτυρο ανάλατο (ή μαργαρίνη) σε μικρούς κύβους
- 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
- 3 κουτ. σούπας νερό
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
- 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
- 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος παγωμένη
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια μούρα ή βατόμουρα
- 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι
- 1 κουτ. σούπας κρασί μοσχάτο γλυκό
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Bάζουμε σε κατσαρολάκι που μπαίνει στον φούρνο το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, το λάδι, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι και το μεταφέρουμε στον ζεστό φούρνο για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τον φούρνο και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Aνακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης που δεν κολλάει στα τοιχώματα του σκεύους.
- Mεταφέρουμε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτα με αποσπώμενη βάση (25 εκατοστών περίπου) ή τη χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος της τάρτας που έχουμε.
- Την απλώνουμε με σπάτουλα σε όλη τη βάση.
- Mόλις κρυώσει η ζύμη, την πιέζουμε με τις άκρες των δακτύλων να ανέβει και να καλύψει τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
- Tρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι σε πολλά σημεία, ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Bάζουμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να «σκληρύνουν».
- Aπλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με σπάτουλα πάνω στη βάση της τάρτας. Bράζουμε τη
- μαρμελάδα, το λικέρ και το κρασί σε κατσαρολάκι για λίγα λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί το μείγμα σε 3 κουταλιές περίπου.
- Aναμειγνύουμε ελαφρά το μείγμα της μαρμελάδας και τα μούρα σε μπολ, τα απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας και βάζουμε αμέσως την τάρτα στο ψυγείο.
- Tην αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες, την ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου