Μία μοναδική συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει με την γεύση της.
Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 15΄-20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό μπούτι ζαμπόν βραστό (ολόκληρο κομμάτι)
- 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα σκόνη
- 2 σφηνάκια μπράντι
- 15 γαρίφαλα
- 300 γρ. φέτες ανανά κονσέρβας
Eκτέλεση
- Χαράζουμε το ζαμπόν με κοφτερό μαχαίρι σχηματίζοντας μεγάλους ρόμβους. Αναμειγνύουμε σε μπολ τη μαρμελάδα, τη μουστάρδα, το μπράντι και 2 σφηνάκια από το ζουμί του ανανά. Αλείφουμε το ζαμπόν με το μείγμα της μαρμελάδας και καρφώνουμε σε κάθε ρόμβο από 1-2 γαρίφαλα.
- Ψήνουμε το ζαμπόν στα κάρβουνα, γυρίζοντας το συχνά από όλες τις πλευρές, σε πολύ χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει, να ζεσταθεί καλά μέχρι μέσα, αλλά να μην καεί.
- Ψήνουμε ελαφρώς τις φέτες ανανά και τις σερβίρουμε μαζί με το ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου