
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : Για 8 άτομα (για ταψί περίπου 32x38 εκ.)
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα + Ψήσιμο 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 400 γρ. κανελόνια
- 650 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και ψιλοκομμένα
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 πράσα, ψιλοκομμένα
- 3 πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, ψιλοκομμένες
- 150 γρ. κασέρι + 150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένα
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αυγά
- 750 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μπαχάρι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τα μανιτάρια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, το μπαχάρι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Αποσύρουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τα χτυπάμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Τα αδειάζουμε σε μπολ, ρίχνουμε το κασέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Γεμίζουμε με την κρέμα μανιταριών τα κανελόνια (με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας σακούλας κορνέ) και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ζωμό ή το νερό με το γιαούρτι, τα αυγά και αλατοπίπερο, έως ότου σχηματιστεί μια λεία κρέμα, και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα κανελόνια.
- Σκορπίζουμε τη γραβιέρα και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά, να απορροφήσουν τα υγρά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
Πηγή - kathimerini.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου