ΜΕΝΟΥ

Pages

Δροσερό ταμπουλέ με πλιγούρι

Δροσερή σαλάτα για το μεσημεριανό σας.








Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 22΄-24΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
  • 340 γραμμάρια πλιγούρι
  • 3 μεγάλες τομάτες
  • 1 αγγούρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 20 φύλλα πλυμένη ρόκα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα με δύο λίτρα αλατισμένο νερό βράζετε το πλιγούρι σε μέτρια φωτιά για 22-24 λεπτά και στην συνέχεια το σουρώνετε αφού έχετε δοκιμάσει ότι έχει βράσει και έχει φουσκώσει. Αναλόγως με την μάρκα μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω η λίγο λιγότερο.
  • Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε με μαχαίρι του chef τις τομάτες και το αγγούρι σε πολύ μικρά κυβάκια.
  • Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και την ρόκα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνετε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε στο ψυγείο για 20 λεπτά πριν σερβίρετε.
  • Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα η σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Πηγή -www.alexandrospapandreou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου