Voila, η συνταγή που μαγείρεψε βήμα - βήμα η Νένα Ισμυρνόγλου μαζί με
τους αναγνώστες μας το Σάββατο, 4/11, στο hypermarket Σκλαβενίτης στο
Avenue.
Υλικά
Για το σπιτικό κάρι
Εκτέλεση
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.
Στο ποτήρι μας ένα Gewurztraminer.
Πηγή - γαστρονόμος
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : 4-6 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 35΄- 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 600 γρ. (καθαρό βάρος) κολοκύθα, σε κύβους 3 εκ.
- 300 ml γάλα καρύδας
- 500 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
- 1 μάτσο βασιλικός ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σπιτικό κάρι
- 200 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 140 γρ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 5 πιπεριές τσίλι, καυτερές, φρέσκες ή ξερές, ψιλοκομμένες (αυξομειώνουμε την ποσότητα ανάλογα με τα γούστα μας) ή τσίλι σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας κουρκουμάς
- 1 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου
- 3 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 140 γρ. πελτές τομάτας
- 60 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κάρι: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και 100 ml νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Κολοκύθα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το κάρι και τον ζωμό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Το φαγητό βγαίνει ζουμερό, με πλούσια σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.
Στο ποτήρι μας ένα Gewurztraminer.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου