Εύκολη και ελαφριά σαλάτα για το μεσημεριανό σας τραπέζι.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 500 γρ. παντζάρια
- 250 γρ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. καρύδια, χοντροκομμένα
- φύλλα βασιλικό, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Πλένουμε και τρίβουμε σχολαστικά τα παντζάρια κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα παντζάρια με αρκετό νερό ώστε να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξεπλένουμε τα παντζάρια κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, αφαιρούμε τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε κύβους.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε τη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου