Μοναδική βελουτέ κολοκύθας που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - petros-syrigos.com
Συνταγή : Πέτρος Συρίγος
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 κιλά κολοκύθα (καθαρισμένη)
- 1 μικρό φινόκιο
- ½ κρεμμύδι ξερό
- 1 καρότο
- 1 μικρή πατάτα
- 1 κλωνάρι σελέρι μικρό
- ½ πράσο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 25 - 30 γρ. τζίντζερ
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 1 λίτρο νερό
- 30 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 8 φέτες προσούτο
- 2 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.σ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε καθαρίζοντας την κολοκύθα, κόβοντας την σε μικρά κομμάτια.
- Συνεχίζουμε με το κόψιμο των υπόλοιπων λαχανικών σε μικρότερα κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σωτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο και το ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά και τα βράζουμε για 30 περίπου λεπτά περίπου.
- Το αποσύρουμε απ' τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλατκος και την παρμεζάνα.
- Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ (ή σε ένα μούλτι) χτυπάμε τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, ώστε να αποκτήσουν βελούδινη υφή.
- Στο μεταξύ ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό, αλάτι ή πιπέρι.
- Για το προσούτο στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου μας και τοποθετούμε τις φέτες, ενώ έχουμε φροντίσει να τις αλήψουμε με ζάχαρη και από τις δυο πλευρές.
- Τέλος, ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Πηγή - petros-syrigos.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου